ZOEK OP DATUM VAN AANKOMST

Zoeken op thema 
 Cultureel
 Rondreizen
 Sporten
 Voorstellingen
 Kerstmis
 Gastronomie
 Evenement
 Ontspanning
 Citytrip
 Natuur
Groupsreizen 
 Kunst en architectuur
 Gastronomische Tour
 Culturele Tour
 Speciaal Interest Tour
Klantenzone 

Del-Tour

FTPL

Categorie zoeken >

DE HOGE VENEN

De Hoge Venen vormen als onderdeel van grotendeels de Ardennen en voor een kleiner deel van de Eifel een hoogvlakte en natuurreservaat in noordoostelijk België plus een stukje aangrenzend Duitsland. Het gebied ligt in het Natuurpark Hoge Venen-Eifel en is ongeveer 4500 ha. groot. Zoals de naam al zegt, bestaat een groot deel van de regio uit hoogveen-afzettingen. Een deel hiervan is nog actief, wat wil zeggen dat er nog steeds veenvorming optreedt. Met toppen tot net onder de 700 meter is het het hoogst gelegen gebied van België, waaronder ook het hoogste punt van het land, het Signaal van Botrange.

Oudste park van België. Het bestaat uit 6 natuurlijke zones (waarvan 4 in Wallonië). In het noordwesten ligt het 'Avant-Pays Fagnard' met zijn melkkoeien en bossen. De nabijgelegen Hoge Venen zijn een uniek veengebied in Europa. In het zuiden ligt de hoge Eifel met zijn beboste heuvels en de pittoreske vallei van de Our.

Op het plateau van de Haute Fagnes vinden we één van de rijkste natuurreservaten van ons land. De mens is hier altijd al ondergeschikt geweest aan de natuur. Het reservaat heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 hectare heide en veen. Het plateau ligt 150 dagen per jaar bedekt onder een laag dikke mist. In de winter worden regelmatig temperaturen opgemeten tot - 20 graden.

In het gebied zijn talrijke wandelroutes uitgezet, deels geasfalteerd en deels over de voor het hoogveenmilieu kenmerkende houten vlonderpaden. De Hoge Venen zijn hiervoor ingedeeld in zones:

Zone A: voor wandelaars vrij toegankelijk
Zone B: wandelen alleen toegestaan over de gemarkeerde wegen en paden
Zone C: alleen toegankelijk met een gids
Zone D: volledig ontoegankelijk.
De zones zijn ingesteld naargelang de aanwezigheid van zeldzame dieren en planten.

In de winter zijn de Hoge Venen bedekt met sneeuw en worden diverse langlaufloipes uitgezet. In het voorjaar en de zomer bestaat ondanks de vele neerslag vaak brandgevaar in de Hoge Venen.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

WAIMES

De hoogst gelegen gemeente van het land biedt aan uw dromen, waarin u van alles wegvlucht, de verste horizonten. Van de aantrekkelijke oevers van het meer van Robertville tot aan de wilde hellingen van de boven-Amblève, het water is overal aanwezig. De oude spoorlijn is van zijn sporen ontdaan en omgebouwd tot fietsroute, te voet of met de fiets af te leggen.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

BUTGENBACH

Het dorp is gelegen tussen twee heuvels die samenkomen in een lichte helling naar de vallei van de Warche. Bütgenbach is een aangenaam toeristisch dorp met een mooie marktplaats, een kiosk en een neoromaanse kerk. Het meer is gelegen op het plateau van de Hoge Venen, in het hartje van de Eifel.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

BURG-REULAND EN DE RUINES VAN HET KASTEEL

Burg-Reuland is een dorp in de Eifel, gelegen in de pittoreske vallei van de Our, dichtbij het drielandenpunt (België – Duitsland – Luxemburg). Het belfort van het kasteel biedt een vrij uitzicht op de vallei van de Our en in het paviljoen worden voorwerpen tentoongesteld die te maken hebben met de geschiedenis van het kasteel.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

LUIK

Luik of Liège kreeg als bijnaam de 'Vurige Stede'. Dit heeft ze te danken aan zijn staalnijverheid glas- en wapenindustrie. Maar van deze industriële activiteiten is er in de binnenstad niets te merken. Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad die elke toerist meer dan een weekendje kan bekoren.

Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de steile, beboste heuvels die haar omringen en haar opvallende reliëf die veel oroginele perspectieven opleveren, en haar typische wijken verlenen de stad Luik bijzonder veel charme.

Een sterk aanwezige folklore die de joviale, feestlustige bewoners in ere houden, levendige wijken en talrijkke restaurant zorgen ervoor dat Luik absoluut een halte moet vormen tijdens elk bezoek aan België. En dan hebben we nog niets gezegd over het intensieve, culturele en artistieke leven, en een fantastsch architecturaal erfgoed.

Luiks is een cultuurstad bij uitstek, maar ook een gezellige en
aantrekkelijke winkelstad. Ze heeft één van de grootste verkeersvrije
winkelzones van Europa en talloze prestigieuze winkelgalerijen. Op het programma: bekende ontwerpers, jonge hoedenmakers, grote merken, designers, fijne kruideniers, er is echt voor elk wat wils en voor ieders portemonnee!

Aarzel niet om het nieuwe winkelcentrum te gaan ontdekken in de Médiacité, een complex dat in het teken staat van het audiovisuele, de multimedia en de ontspanning. Deze architecturale parel, die in de herfst van 2009 werd geopend, telt reeds meer dan 126 winkels verdeeld over 2 niveaus!

Zijn de winkels op zondag gesloten? Geen paniek! U kunt door de oudste en grootste markt van België kuieren, met name die van La Batte! Fruit en groenten, kaas, kleding, bloemen, boeken, antiek,… worden er te koop aangeboden, onder het geroep van de marktkramers die hun voordelige en verse producten aanprijzen (elke zondagochtend van 8 tot 14.30 uur). Luik staat ook bekend om de vele antiekzaken, waar kunstliefhebbers zeker hun gading zullen vinden.

De 10 klassieke die u tijdens uw verblijf in Luik niet mag missen!
-Het bezoek van het historisch centrum
-Het station Guillemins, een meesterwerk van glas en beton, een ontwerp van Santiago Calatrava
-De vernieuwede musea: het "Grand Curtius", het museum van het Waalse Leven, de Schatkamer van de Kathedraal
-Wandelingen op de Hellingen van de Citadelle
-De zondagsmarkt van la Batte
-Het Luikse nachtleven
-De collegialekerken en de doopvonten van Saint-Barthélemy
-De folklore
-De plaatselijke specialiteit ' Luikse balletjes met frieten'
-Shoppen in het stadscentrum


Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

EGLISE SAINT-BARTHELEMY

Deze collegialekerk is een gebouw in kolenzandsteen uit de XIde en XIIde eeuw. Het interieur werd in de XVIIIde eeuw. Het interieur werd in de XVIIIde eeuw in barokstijl heringericht. De buitenkant werd recent in de originele stijl gerestaureerd.

De kerk ‘Saint-Barthélemy’ bevat één van de absolute meesterwerken van de romaanse beeldhouwkunst en wordt beschouwd als één van de zeven Belgische wonderen: de doopvont van messing (1107-1118) van de ‘Notre-Dame-aux-Fonts’, het vroegere baptisterium van de stad. Deze kerk die destijds aan de kathedraal ‘Saint-Lambert’ werd aangebouwd, is eind van de XVIIIde eeuw samen met de kathedraal vernietigd.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

MAASTRICHT

Het prachtige historische stadhart, de kerken, de stadspleintjes zijn de getuigen van het rijke verleden van Maastricht. De typische huizen en nauwe straatjes herbergen nu de boetieks, de restaurants en de cafés van deze aangename winkelstad! Zeken een omwegje waard!

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

PALEIS VAN DE PRINSBISSCHOPPEN

Het Paleis van de Prinsbisschoppen in de Belgische stad Luik bevindt zich op de Place Saint-Lambert in het hart van de stad. Op het einde van de 18e eeuw stond hier vlakbij nog de Sint-Lambertuskathedraal, die door revolutionairen werd verwoest (zie afbeelding).

Het huidige gebouw, met zijn imposante voorgevel, is het derde gebouw dat onderdak verschafte aan de Luikse prins-bisschoppen. Een eerste paleis werd geïntegreerd in de versterkingen door de prinsbisschop Notger, maar dat gebouw verdween bij een brand in 1185. Het werd opnieuw opgetrokken door Rudolf van Zähringen. Deze constructie kreeg het zwaar te verduren tijdens de plundering van de stad door de troepen van Karel de Stoute en brandde eveneens af in 1505.

Prinsbisschop Everhard van der Marck die in 1505 prinsbisschop werd, begon aan de bouw van een nieuw paleis waarvan hij de constructie toevertrouwde aan Arnold van Mulken in 1526. Het kwam klaar op het einde van de 16e eeuw. De zuidgevel werd volledig vernieuwd na een brand in 1734, onder leiding van de Brusselse architect Jean-André Anneessens, zoon van Frans Anneessens.

In 1849 werd aan de westkant een nieuwe vleugel gebouwd waarin het provinciebestuur werd ondergebracht. Anno 2010 bezetten diensten van Justitie en het provinciebestuur het voormalig paleis. De binnenplaats is omringd door een booggalerij met 60 zuilen.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

LE CARRE

Deze originele buurt mag u niet missen. Het is een geheel van zeer drukke voetgangersstratten waar tientallen cafés, pubs, restaurants en luxewinkels zijn gevestigd... De studenten vieren er veel folklorische feeste.
Proef er van de streekgerechten en geniet van het warme en joviale onthaal van de Luikenaars.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

MARCHE DE LA BATTE

De markt van LA BATTE is een echt instituut: de grooste en de oudste markt van Begië. Klerige kramen stallen fruit en groeten, kazen, kleren, bloemen, en boeken uit. De marktkramers prijzen al roepend in het Waals de prijs en de versheid van hun producten aan.
Ekle zondagochtend van 08.00 tot 14.30

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

MUSEUM VOOR MODERNE EN HEDENDAAGGSE KUNST

In dit vroegere paleis van de Wereldtentoonstelling van 1905 kan u de evolutie volgen van de moderne en de hedendaagse kunst aan de hand van de mooiste stukken uit Luikse collecties: Picasso, Gauguin, Monet, Chagall, Kokoschka...

http://www.mamac.be/

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Husa President Park****

Het Husa President Park ligt in Brussel, op 5 minuten lopen van metrostation Rogier. Het hotel heeft wellness-faciliteiten en een grote tuin.

De kamers van het Husa hebben een regendouche met hoogdrukstralen, een flatscreen-tv, en gratis WiFi. De houten vloeren creëren een warme sfeer. In de ontbijtruimte van het hotel wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd: u hebt er uitzicht op de tuin.

Na een actieve dag kunt u lekker sporten in het fitnesscentrum. Voor gebruik van de jacuzzi, de sauna en de hamam wordt een toeslag in rekening gebracht. Voor het diner en snacks kunt u terecht in restaurant Les Jardins St-Roch.

Algemeen
Restaurant, Bar, Receptie 24 uur, Kranten, Tuin, Terras, Rookvrije kamers, Kamers / voorzieningen voor gasten met een handicap, Lift, Kluisje, Verwarming, Bagage-opslag, Homovriendelijk, Anti-allergene kamers, Alle openbare en privé-ruimtes zijn rookvrij, Airconditioning.

Internet: raadloos internet is beschikbaar in de kamers (gratis).
Parkeren: parkeren is mogelijk bij het hotel zelf en kost EUR 20,00 per dag .

Inchecken: vanaf 14:00 uur
Uitchecken: 07.00-12:00 uur
Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Domaine des Hautes Fagnes****

Domaine des Hautes Fagnes ligt in het natuurgebied Hautes Fagnes. De skipiste ligt op slechts 200 meter afstand en het hotel ligt dicht bij Malmedy en Stavelot.

Het hotel beschikt over een bar en een gastronomisch restaurant. Er is ook een groot binnenzwembad, een sauna en een hamam. De tuin biedt een minigolfbaan en een tennisbaan, gratis voor gasten.

De omgeving van Domaine Des Hautes Fagnes leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. 's Winters vindt u de loipe al achter het hotel en op een paar kilometer ook de skiliften.

Algemeen
Restaurant, Bar, Kranten, Tuin, Terras, Rookvrije kamers, Familiekamers, Lift, Express check-in/check-out, Kluisje, Verwarming, Designhotel, Bagage-opslag, Berging voor ski-uitrusting , Alle openbare en privé-ruimtes zijn rookvrij, Rokersgedeelte.

Internet: Draadloos internet is beschikbaar in het gehele hotel (gratis).
Parkeren: Gratis Privé parkeren is mogelijk bij het hotel zelf.

Inchecken: 15:00 - 23:00 uur
Uitchecken: 07:00 - 12:00 uur
Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Gastenkamer du Haras 4 Epis

Het gastenverblijf van Haras ligt op de heuvels van de Vestervalei, naast de golfschool en ontvangt u heel het seizoen in een rustig, groen kader.

De 3 gastenkamers zijn voorzien van een badkamer en een privétoilet, tv - dvd, sauna, terras en houtkachel en kijken uit op de golfbaan. Private parking

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

INTERNATIONAL GOLF CLUB VAN GOMZE

Het golfparcours van Gomzé, opgericht in een gebied vol eeuwenoude bomen, kronkelt tussen de heuvels, speelt met het contrast tussen vlakte en bos, slingert rond kleine waterstukken en volgt prachtige beplantingen met kleurrijke struiken.

Het golfterrein van Gomzé, in het zuidoosten van Luik, is geconcentreerd rond twee volledig verschillende circuits. De eerste negen holes in een uitgesproken reliëf passeren tussen de hoogstammige bomen tijdens een schaduw- en lichtspel. Het tweede circuit gaat in dogleg naar beneden naar een kleine vallei vooraleer het binnendringt in een open veld dat in twee verdeeld wordt door fruitbomen en groepjes bomen met grote bladeren.

Het clubhouse dat volledig heringericht is, biedt u een cafetaria, zonneterras met zicht op de 18de hole en de putting green, vergaderzalen, dat alles in een modern gebouw dat rug-aan-rug staat met de ruime driving range die gedeeltelijk overdekt is.
Het Golfterrein van Gomzé is elke dag open, behalve op maandag.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Golf & Country Club Henri-Chapelle

In een typische boerderij van het Herveplateau die volledig gerestaureerd is, verwelkomt het Clubhouse u bij aankomst op de binnenplaats, verzamelplaats van de flights klaar voor vertrek naar de greens.

De Golf & Country Club Henri-Chapelle is een uitzonderlijke site in het hartje van de Euregio, omringd met bomen en velden. Drie circuits: ‘les Viviers’ (de Vijvers) (18 holes – PAR 72), ‘le Charlemagne’ (Karel de Grote) (18 holes – PAR 70) en ‘la Chapelle’ (de Kapel) (9 holes – PAR 34).

De overdekte driving range en de indoor golfschool vormen een bijzonder volledig golfdomein met de grootste oppervlakte in een straal van 100 km.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Hôtel Dry Les Courtis**

Het Appart Hotel Dry Les Courtis is gelegen onder de Hautes Fagnes, nabij het meer van Robertville. Dit familiehotel is ideaal voor een weekendje weg of voor een langer verblijf in een rustige en groene omgeving.

Algemeen
Restaurant, Bar, Tuin, Terras, Familiekamers

Internet:Geen internet beschikbaar.
Parkeren:Gratis Openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel zelf.

Inchecken: 16:00 - 20:00 uur
Uitchecken: 08:00 - 10:00 uurDuur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Hôtel Auberge de la Warchenne***

De Auberge De La Warchenne heeft een centrale ligging in het dorpje Waimes. Het hotel wordt beheerd door een gezin en biedt u rustige accommodatie en een gezellig terras.

Het hotel beschikt over comfortabele kamers met een balkon. De badkamer heeft een bad. 's Ochtends wordt een gratis ontbijt geserveerd.

Het gebied staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna en flora, ideaal voor natuurliefhebbers. U kunt dus prachtig wandelen door de bossen of over het platteland.

De Auberge De La Warchenne biedt gratis parkeergelegenheid. Voor motorfietsen (maximaal 5) is er een afsluitbare garage. .

Algemeen
Restaurant, Kranten, Terras, Rookvrije kamers, Verwarming, Bagage-opslag, Berging voor ski-uitrusting , Anti-allergene kamers, Alle openbare en privé-ruimtes zijn rookvrij.

Internet:Draadloos internet is beschikbaar in het gehele hotel (gratis).
Parkeren:Gratis Privé parkeren is mogelijk bij het hotel zelf

Inchecken:14:00 - 20:00 uur
Uitchecken:07:00 - 12:00 uur

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Walibi

Walibi Belgium is een populair pretpark in de Belgische stad Waver. Het park werd in 1975 opgestart door Eddy Meeùs onder de naam Walibi, later Walibi Wavre. De naam Walibi komt van de gemeenten waaraan Walibi gelegen is: Waver - Limal - Bierges. Een wallabie is tevens een kangoeroesoort, vandaar dat de oranje kangoeroe de mascotte is geworden van het park.

Uw entreeticket geeft meteen toegang tot alle attracties van het park: achtbanen, de Weerwolf, wildwatersensaties, speelruimtes voor de kleinsten of een 4D-ervaring met Bob de Spons en... de nieuwste attractie: VERTIGO, die de bezoeker over een afstand van 800 meter en een hoogte van 50 meter boven het park laat vliegen.

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

Hergé Museum

Op minder dan 30 minuten van Brussel ligt een plek die emoties oproept, die wacht om ontdekt te worden en die u onderdompelt in de wereld van de verbeelding.

Alle bezoekers beamen het: het Hergé-museum heeft hen ondergedompeld in emotie. De volwassenen hebben hun kindertijd herbeleefd, toen ze hun eerste album van Kuifje ontdekten. De jongeren horen nog steeds de stem van hun moeder of vader die hen 's avonds voorlas uit een van zijn wonderlijke avonturen.

Wanneer u het Hergé-museum bezoekt, wordt u een speler in een scenario dat u meeneemt naar een magische verbeeldingswereld. Acht verschillende, maar aanvullende tentoonstellingszalen. Originele tekenen (vervangen om de 4 maanden), voorwerpen, maquettes, films, visuele ervaringen...

Duur : dagen - Prijs vanaf 1,00 € per persoon.

 1 2 3 5 6 7 8 
 
100% sécurisé